Aj vývar aj sviečková chutia vďaka nemu lepšie. Bola by škoda ho nevyužiť častejšie. Zdravšie hranolčeky už asi pečiete, šalát z nastrúhaného zelera, mrkva a jablká je tiež stará známa záležitosť – ale upiekli ste už niekedy zeler v celku?
Celer naplňte syrom, potrite olivovým olejom, posypte peperom a šup s ním do rúry! Vyberajte však menšie bulvy, tak neriskujete ani to, že budú duté. Ak sa zeler chystáte nakrájať do šalátu, vždy ho predtým pokvapkajte citrónovou šťavou. zhnednúť
Zeler
Najzdravší je syrový, špeciálna celerová šťava sa považuje za pradávny liek na nachladnutie, kašeľ, spomalené trávenie, zanietené močové cesty… o zázračných afrodiziakálnych účinkoch celeru sa píšu ódy už od čias antiky.
Nech nevyhadzujte, radšej ju vysušte alebo zamrazte a kedykoľvek hoďte do polievky alebo domácej paradajkovej šťavy, prípadne omáčky. Nielenže ich dochutí, má viac céčka ako citrón.